Everyone has his own specific vocation or mission in life; everyone must carry out a concrete assignment that demands fulfillment. Viktor E. Frankl

Ja, we hebben een missie: we maken conventioneel voedsel gezond!

Dat is de basisgedachte achter de productontwikkeling van Uberfit. We vervangen het ongezonde door het gezonde, met behoud van smaak, beschikbaarheid en prijs. Want, we denken dat gezond voedsel ook lekker moet zijn, dat je er makkelijk aan moet kunnen komen en dat je daar ook gewoon een normale prijs voor betaalt. Mee eens?

  • Sauce
  • Meal
  • Drink

Een vergeten segment

Mis je niet vaak een lepeltje cocktailsaus op je caesar salad met gegrilde kip? Wij ook. Maar zou het niet zonde zijn van al je inspanningen om bewust en gezond te eten, om die door een beetje saus teniet te doen? Want in een portie conventionele cocktail saus zitten 50 calorieën, onnodig veel suiker, glucose en/of fructose-syroop. En de zogenaamde light-versies barsten van de synthetische zoetstoffen die nog schadelijker zijn dan suiker en varianten. Hetzelfde geldt ook voor mayonaise en ketchup, die maar liefst uit 23 gr suiker bevat per 100 g. Dat was voor ons de reden genoeg om met een gezonde versie van sauzen te komen. We hebben suiker vervangen door natuurlijke zoetstoffen (stevia en erytrithol) en vet door plantaardige vezels.

We hopen dat je daar net zoveel van geniet zoals vele anderen.

Ok, Macro's zitten goed. Micro's ook?

Uberfit ontwikkelt ook recepten voor maaltijden. Over macronutriënten hoeven we je misschien niet veel te vertellen. Maar wat weet je over de belangrijke micro's? Bij de Uberfitmaaltijden zijn de macro's zoals eiwitten vanuit goede eiwitbronnen - die veel essentiële aminozuren bevatten, langzame koolhydraten en essentiële vetzuren van groot belang als basis. Maar ook vezels en voor ons immuunsysteem onmisbare fytonutriënten, zijn basale ingrediënten van elke Uberfitmaaltijd!

De Uberfit maaltijden worden vanaf eind 2017 aangeboden.

De grootste uitdaging

Een saus maken met gezonde ingrediënten en natuurlijke zoetstoffen is een uitdaging. Een drankje ontwikkelen met dezelfde intentie is topsport. Suiker vervangen door stevia zonder de bittere nasmaak? Mondgevoel geven zonder schadelijke aroma's en suiker? Eén van de vele serieuze uitdagingen die de gevestigde voedselindustrie niet graag aangaat... Wij durven. Wij ontwikkelen.

We verwachten de eerste Uberfit-drink medio 2018. Hou je ons in de gaten?

De mogelijkheden zijn eindeloos. Er is zoveel te vervangen!